Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı börülce
- 1 adet limon suyu
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı su
- 1 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi Yapılışı
- Börülceler akşamdan suya koyulur. Haşlanıp suyu süzülür.
- Tüm malzemeler rondoya alınır ve rondodan geçirilir. Ben tam bu ölçü ile yaptım ama siz yine de bu aşamada kıvam kontrolü için zeytinyağı ve suyu aşamalı koyabilirsiniz.
- Rondodan geçirilen karışım 1-2 saat dolapta dinlendirilir.
- Dondurma kaşığı ile porsiyonlanır. Elbette şart değil, görsel olarak nasıl görmek istiyorsanız öyle porsiyonlayabilirsiniz. Dondurma kaşığı ile 7 porsiyon elde ettim. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder