20 Mayıs 2021 Perşembe

Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi

 

Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 adet limon suyu
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Atatürk Mezesi (Sarımsaklı Börülce Ezmesi) Tarifi Yapılışı

  • Börülceler akşamdan suya koyulur. Haşlanıp suyu süzülür.
  • Tüm malzemeler rondoya alınır ve rondodan geçirilir. Ben tam bu ölçü ile yaptım ama siz yine de bu aşamada kıvam kontrolü için zeytinyağı ve suyu aşamalı koyabilirsiniz.
  • Rondodan geçirilen karışım 1-2 saat dolapta dinlendirilir.
  • Dondurma kaşığı ile porsiyonlanır. Elbette şart değil, görsel olarak nasıl görmek istiyorsanız öyle porsiyonlayabilirsiniz. Dondurma kaşığı ile 7 porsiyon elde ettim. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder