20 Mayıs 2021 Perşembe

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo dilimlenmiş balkabağı
  • 2 su bardağı şeker

Üzerine

  • Tahin ve dövülmüş ceviz

    Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızı dilimleyip yayvan bir tencereye yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri döküp kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye başlayalım. Bir süre sonra suyunu salmaya başlayacak. Kendi suyuyla pişecektir.
  • Bir kürdan yardımıyla kabaklarınızın pişip pişmediğini kontrol edin(50-55 dakika)
  • Kabağınıza göre pişme süresi de değişecektir bu aşamada kontrollü olun. Pişmişse tenceredeki suyu çektirmek için ocağın altını açın ve suyunu çektikçe kabaklarınız şerbetlenecektir. Dikkat edin altına yapılmasın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder