Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kerevizin kökü
- 1 adet ayva
- 1/2 (yarım) adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) portakalın kabuğu (Jülyen doğranmış)
- 2 adet portakalın suyu
- 1 bardak sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Soğanları jülyen şeklinde doğrayın, zeytinyağında soteleyin. Bu sırada kerevizleri soyun ve yuvarlak şekilde doğrayın.
- Tencereye portakal kabuklarıyla kuru üzümleri atıp kavurmaya devam edin. Kerevizleri tencereye yerleştirin. Portakal suyunu ilave edin.
- Kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Ayvaların kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kerevizlerin üzerine yerleştirin. Sıcak suyu ekleyin.
- Tuz, karabiber ekleyin. Kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder