18 Mayıs 2021 Salı

Ayvalı Kereviz Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin kökü
  • 1 adet ayva
  • 1/2 (yarım) adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) portakalın kabuğu (Jülyen doğranmış)
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

    Ayvalı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Soğanları jülyen şeklinde doğrayın, zeytinyağında soteleyin. Bu sırada kerevizleri soyun ve yuvarlak şekilde doğrayın.
  • Tencereye portakal kabuklarıyla kuru üzümleri atıp kavurmaya devam edin. Kerevizleri tencereye yerleştirin. Portakal suyunu ilave edin.
  • Kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Ayvaların kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kerevizlerin üzerine yerleştirin. Sıcak suyu ekleyin.
  • Tuz, karabiber ekleyin. Kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder