27 Mayıs 2021 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka
  • 200 gram ceviz içi
  • 300 gram tel kadayıf
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Toz şekeri ve suyu derin tenceremize alıp şeker eriyene kadar karıştırıp ocağımıza alıyoruz.
  • Kaynayınca bir kaç damla limon sıkıp 6 dk daha kaynatıyoruz, daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kadayıflarımızı sıvı yağ ile güzelce açıyoruz .
  • Baklavalık yufkanın uzunlamasına önümüze gelecek şekilde seriyoruz.
  • Erittiğimiz margarin ile her yerini eşit olacak şekilde yağlıyoruz .
  • Daha sonra ikinci kat yufkayı koyuyoruz aynı şekilde onu da yağlıyoruz kenarına kadayıfları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine ceviz serpiştiriyoruz sıkıca sarıyoruz daha sonra 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz .
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra ilk sıcaklığı çıkınca şerbetimizi döküyoruz.
  • 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder