Köri Soslu Mantarlı, Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kalem makarna
- 2 tatlı kaşığı köri
- Yarım kilo mantar
- 1.5 tavuk göğsü
- 2 pakt krema
- Haşlamak için su
- Tuz
Köri Soslu Mantarlı, Tavuklu Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarnaları, haşlamak için, tenceremize su alıp, kaynatıyoruz.
- Diğer taraftan da mantarları ince doğruyoruz .
- Limonlu suda 10 dk bekletiyoruz, sonra yıkayıp süzüyoruz.
- Tavukları küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
- Kızgın tavada yağsız soteliyoruz .
- Daha sonra mantarları ilave ediyoruz .
- Suyunu saldıktan sonra kremamızı döküyoruz ve 10 dk pişiriyoruz.
- Altını kapatmadan haşlanan makarnaları süzüp mantarlı kremalı sosun içine koyuyoruz.
- 3 dk daha sosunu çekince servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder