Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yeterince un
Bulamak için:
- İrmik
Şerbet için:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Süslemek için;
- Fındık, fıstık, hindistan cevizi vs.
Yapılışı
- İlk olarak şerbet için; su ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın ocağa alın ve 1 dilim limon ekleyin.
- Ara ara karıştırıp şekerin çözülmesini sağlayın.
- Şerbet kaynamaya gelince ocağın altını kısın ve şerbeti 10 dakika kaynatın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur için karıştırma kabına; tereyağ, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağ ekleyin elle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif yassı limon şekli verin her yerini irmiğe bulayıp tepsiye dizin.
- Hamurların ortasından uzunlamasına bıçakla kesikler atın.
- 170 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkarın 2 dakika ilk sıcağın çıkmasını bekleyin.
- Soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
- En az 1 saat şerbetin çekmesini bekleyin.
- Tatlının ortasındaki kesik kısma antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık vs. Ekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder