26 Mayıs 2021 Çarşamba

Bal Badem Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yeterince un

Bulamak için:

  • İrmik

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Süslemek için;

  • Fındık, fıstık, hindistan cevizi vs.

    Yapılışı

  • İlk olarak şerbet için; su ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın ocağa alın ve 1 dilim limon ekleyin.
  • Ara ara karıştırıp şekerin çözülmesini sağlayın.
  • Şerbet kaynamaya gelince ocağın altını kısın ve şerbeti 10 dakika kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için karıştırma kabına; tereyağ, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağ ekleyin elle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif yassı limon şekli verin her yerini irmiğe bulayıp tepsiye dizin.
  • Hamurların ortasından uzunlamasına bıçakla kesikler atın.
  • 170 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkarın 2 dakika ilk sıcağın çıkmasını bekleyin.
  • Soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
  • En az 1 saat şerbetin çekmesini bekleyin.
  • Tatlının ortasındaki kesik kısma antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık vs. Ekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder