Malzemeler
- 1 adet bayat pide veya ekmek
- 3 adet büyük boy yumurta
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Kekik
- Rende peynir
- 6-7 tane çeri domates
- 4-5 dilim pastırma ( sucuk, salam, kavurma vs.)
- Maydanoz
Yapılışı
- Karıştırma kabına; yumurta zeytin yağ, süt, karabiber, tuz ve kekik eklenir karıştırılır.
- Parçalanmış ekmekleri bu sosa batırıp tavaya dizin.
- Kalan sosu üzerine gezdirin.
- Kapağını kapatın ve 1 -2 saat sosunun çekmesi için buzdolabında dinlendirin.
- Tavayı ocağa alın ve altı hafiften kızarana kadar pişirin.
- Üzerine kaşar peyniri ekleyip kapağı tekrardan kapatıp erimesini bekleyin.
- Çeri domates ve pastırma ekleyip 3 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alıp maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder