21 Mayıs 2021 Cuma

Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi

 

Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram taze kadayıf
  • 250 gram tereyağı

İçi İçin

  • 1,5 su bardağı ceviz

Üzeri İçin

  • Antep fıstığı

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Kadayıfı çeke çeke ayırıp genişçe bir kaba alın. Tereyağı eritip soğutun kadayıfın üzerine döküp iyice yedirerek karıştırın. Fırın tepsisine bir yemek kaşığı kadar yumuşamış tereyağı sürüp antep fıstıklarını dizin.
  • Kadayıfın yarısını tepsiye azar azar koyup yayın. Düz bir tabak veya ağır bir cisim ile kadayıfın üzerine bastırın.
  • Çekilmiş ceviz ekleyip yayın. Kadayıfın geri kalanınıda üzerine azar azar ekleyip yine tabak ile bastırın. 170 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Bu arada şerbeti hazırlayın.
  • Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Fırından tatlıyı çıkarıp tepsinin üzerine aynı ölçüde tepsi koyup dikkatlice ters çevirin. Sonra aynı tepsiye kaydırarak alın.
  • Sıcak tatlıya sıcak şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 2-3 saat dinlendirip dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder