Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram taze kadayıf
- 250 gram tereyağı
İçi İçin
- 1,5 su bardağı ceviz
Üzeri İçin
- Antep fıstığı
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı şeker
- 5,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Basma Kadayıf Çıtır Çıtır Nefis Bir Tatlı Tarifi Yapılışı
- Kadayıfı çeke çeke ayırıp genişçe bir kaba alın. Tereyağı eritip soğutun kadayıfın üzerine döküp iyice yedirerek karıştırın. Fırın tepsisine bir yemek kaşığı kadar yumuşamış tereyağı sürüp antep fıstıklarını dizin.
- Kadayıfın yarısını tepsiye azar azar koyup yayın. Düz bir tabak veya ağır bir cisim ile kadayıfın üzerine bastırın.
- Çekilmiş ceviz ekleyip yayın. Kadayıfın geri kalanınıda üzerine azar azar ekleyip yine tabak ile bastırın. 170 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin.
- Bu arada şerbeti hazırlayın.
- Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon suyu sıkıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Fırından tatlıyı çıkarıp tepsinin üzerine aynı ölçüde tepsi koyup dikkatlice ters çevirin. Sonra aynı tepsiye kaydırarak alın.
- Sıcak tatlıya sıcak şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. 2-3 saat dinlendirip dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder