Nokul Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su (Klasik olandan)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
- 2 su bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (Damak tadınıza göre arttırıp azalta bilirsiniz)
- 100 gram erimiş tereyağı
Üzeri İçin
- 1yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Nokul Tarifi Yapılışı
- Öncelikle işe hamura yoğurmakla başlayalım. Hamur için karıştırma kabına un, su, tuz, maya, şeker, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş içerisine unu ekleyelim ve karışınca sirkesini ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım. Yoğrulan hamura 4 eşit bezeye ayıralım ve üzerini kabuk tutmaması için kenara alalım.
- Hamurlar dinlenirken iç harcı için yıkayıp kuruttuğumuz üzümleri, cevizi ve şekeri karıştırıyoruz. Tavanın içerisine tereyağını koyup eritiyoruz.
- Şimdi hamurları açmaya başlayalım. 2 tane hamuru ince ve aynı büyüklükte olacak şekilde açalım. Açtığımız hamurun birine tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Üzerine üzümlü ceviz karışımından dökelim ve diğer açtığımız hamuru bunun üzerine örtelim. Aynı işlemi bu hamurada yapalım ve rulo olacak şekilde çekerek saralım.
- Rulo olan hamuru üç parmak kalınlığında olacak şekilde keselim.
- Kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim ve aynı işlemi diğer hamurlar içinde yapalım. Üzerine kalan tereyağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 170 c fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder