21 Mayıs 2021 Cuma

Nokul Tarifi

 

Nokul Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su (Klasik olandan)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • 2 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (Damak tadınıza göre arttırıp azalta bilirsiniz)
  • 100 gram erimiş tereyağı

Üzeri İçin

  • 1yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı

    Nokul Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle işe hamura yoğurmakla başlayalım. Hamur için karıştırma kabına un, su, tuz, maya, şeker, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş içerisine unu ekleyelim ve karışınca sirkesini ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım. Yoğrulan hamura 4 eşit bezeye ayıralım ve üzerini kabuk tutmaması için kenara alalım.
  • Hamurlar dinlenirken iç harcı için yıkayıp kuruttuğumuz üzümleri, cevizi ve şekeri karıştırıyoruz. Tavanın içerisine tereyağını koyup eritiyoruz.
  • Şimdi hamurları açmaya başlayalım. 2 tane hamuru ince ve aynı büyüklükte olacak şekilde açalım. Açtığımız hamurun birine tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Üzerine üzümlü ceviz karışımından dökelim ve diğer açtığımız hamuru bunun üzerine örtelim. Aynı işlemi bu hamurada yapalım ve rulo olacak şekilde çekerek saralım.
  • Rulo olan hamuru üç parmak kalınlığında olacak şekilde keselim.
  • Kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim ve aynı işlemi diğer hamurlar içinde yapalım. Üzerine kalan tereyağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 170 c fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder