Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya ( 10 gr)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un ( kontrollü ekleyin )
Hamuru açmak için;
- Yeterince un
Üzerine için
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
- 1 diş sarımsak
- 10-15 dal maydanoz
250 ml bardak ölçüsü
Bazlama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin bir kabın içinde hamur için gerekli bütün malzemeleri güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Daha sonra hamuru 30 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamurunuzu 15 eşit parçaya bölün bezeler yapıp bir bezin üzerine aralıklarla sıralayıp üzerini örtüp 15 – 20 dakika dinlendirin.
- Süre sonunda dinlenmiş olan bezelerinizi tatlı tabağından küçük olacak şekilde açıp tekrar bir bezin üzerine sıralayıp üzerlerini örtün ve tekrar 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş olan hamurlarınızı yüksek ateşte önlü arkalı çevire çevire pişirin ki balon gibi olsunlar.
- Pişen bazlamalarınızı bir bezin üzerine alın.
- Diğer taraftan tereyağını eritip içine sarımsak ve incecik doğranmış maydanozu ilave edip güzelce karıştırın ve pişen bazlamaların üzerine sürün.
- Ben yarısını sade yarısını tereyağlı yaptım.
- Hazırlamış olduğunuz bazlamaları sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder