Pratik ve Lezzetli Falafel Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 orta büyüklükte soğan
- 4 iri diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı kimyon
- 1 dolu yemek kaşığı kişniş
- 1 yemek kaşığı tuz (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
Pratik ve Lezzetli Falafel Tarifi Yapılışı
- Nohutumuzu suyun içine koyup en az 24 saat, ara ara suyunu değiştirerek bekletiyoruz.
- Nohutun suyunu süzüp blender a alıp incecik olana kadar çekiyoruz.
- Blender haznesinin büyüklüğüne göre bir kaç sefer aynı işlemi tekrarlayabiliriz. (el blender da kullanabilirsiniz ancak biraz zahmetli oluyor) çektiğimiz nohutları ayrı bir kaba alıyoruz.
- Yeşilliklerimizi yıkadıktan sonra iyice doğrayıp blender içine koyuyoruz.
- Soğan, yeşil soğan ve sarımsakları da koyuyoruz. İncecik kıyıyoruz. Malzemeyi nohutlara ilave ediyoruz.
- Baharatları ve tuzu ilave ediyoruz.
- Blenderın ezici başlığını takıp irice olan nohut ve yeşillikler tamemen incecik olacağa kadar eziyoruz. Tıpki mercimek çorbası yapar gibi.
- Kıvamı olduğunda 2 dolu yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Kabın üstünü streç filmle kapayıp birkaç saat buzdolabına dinlendiriyoruz.
- Buzdolabından çıkarttığımız falafel harcımızı (benim gibi özel felafel kaşığınız yoksa) elimizle köfte şekline getiriyoruz.
- Fritöz de kızartma yapacaksanız eğer yuvarlak küçük toplar olarak da şekil verebilirsiniz. Şekil size kalmış.
- Tavada iyice kızdırdığımız yağa teker teker atıp nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
- Yanına yeşillikler, salatalık, domates, mor lahana vs ile servis yapabilirsiniz.
- Ayrı internette kolayca bulacağınız tahin sostan yapabilirsiniz. Müthiş oluyor. Bende tahin olmadığından yapamadım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder