Bezelye Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bezelye
- 1 orta boy patates
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Bezelye Tavası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bezelyeleri ayıklayalım. Tencereye biraz su koyup kaynamaya bırakalım.
- Patatesi soyup halka halka dilimleyelim su kaynayınca en alta patates üzerine yıkadığımız bezelyeyi ilave edip 12-13 dakika kadar haşlayalım.
- Haşlanırken içine tuzunu da ekleyelim. Daha sonra süzelim. Soğuduktan sonra üzerine mısır unu ekleyip harmanlayalım.
- Kızartma tavasına yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim. Tava kızınca bezelyelerin bir kısmını tavaya alıp düzeltelim.
- Bir tarafı kızarınca kapak yardımıyla diğer tarafını çevirelim diğer tarafı da kızarınca servise hazırdır.
- Tavayı her çevirdiğimizde yağ ilavesi yapalım mutlaka bizim mutfağımızın en sevilen lezzetlerindendir gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder