18 Mayıs 2021 Salı

Bezelye Tavası Tarifi

 

Bezelye Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Bezelye Tavası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bezelyeleri ayıklayalım. Tencereye biraz su koyup kaynamaya bırakalım.
  • Patatesi soyup halka halka dilimleyelim su kaynayınca en alta patates üzerine yıkadığımız bezelyeyi ilave edip 12-13 dakika kadar haşlayalım.
  • Haşlanırken içine tuzunu da ekleyelim. Daha sonra süzelim. Soğuduktan sonra üzerine mısır unu ekleyip harmanlayalım.
  • Kızartma tavasına yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim. Tava kızınca bezelyelerin bir kısmını tavaya alıp düzeltelim.
  • Bir tarafı kızarınca kapak yardımıyla diğer tarafını çevirelim diğer tarafı da kızarınca servise hazırdır.
  • Tavayı her çevirdiğimizde yağ ilavesi yapalım mutlaka bizim mutfağımızın en sevilen lezzetlerindendir gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder