24 Mayıs 2021 Pazartesi

Biberli Cevizli Siyez Bulgur Pilavı Tarifi

 

Biberli Cevizli Siyez Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • 3 adet kapya biber (bulabilseydim sarı, yeşil biberlerden de kullanacaktım)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı (yanmasın diye 1 çorba kaşığı sıvı yağ da ekleyin)
  • Karabiber, kimyon, tuz
  • 5 su bardağı su

Biberli Cevizli Siyez Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayın. Biberi de tavla zarından büyük doğrayın ki pilavın içinde erimesin.
  2. Tencereye yağı koyun ve biraz kızınca soğan ve biberi ekleyip kavurun.
  3. Soğanlar şeffaflaşınca tamamdır👍ardından sarımsak ve cevizi ekleyip karıştırın.
  4. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharat ekleyip karıştırın.
  5. Suyunu verin ve su kaynayınca bulguru ekleyip orta kısık ateşte pişirin.
  6. Bu ölçüyle benim bulgurum tam kıvamında pişti. Siz gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Pilav pişince (kaşıkla ortadan delik açın bulgur ortaya doğru gelmiyorsa pilav pişmiştir) demlenmeye bırakın. Servis sırasında üzerini cevizle süsleyebilirsiniz👍ellerinize sağlık afiyet olsun 😋.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder