Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu ve dana kıyması karışık (veya sadece dana yağlı kıyma kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı kuyruk yağı veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım soğan rendesi
Lavaş ekmeği için;
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- Çay kaşığının ucuyla kuru maya
- Tuz
Kebabın arasına koymak için;
- Soğan, turşu, maydanoz, domates
Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kebabımızı hazırlayalım kuyruk yağını kasaptan alırken kıyma gibi çektirin ,kuyruk yağı yoksa tereyağı koyun.
- Bütün malzemeleri yoğurun dolapta en az 3 saat dinlensin.
- O sırada lavaş için hamurumuzu yoğuralım biraz sert hamur olcak hamuru 1 veya 2 saat dinlendirelim .
- Dolapta dinlenen kebabı çöp şişlere elimizi suya batırarak takalım .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- İsterseniz yanlarına biber, soğan koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin kebabımız fırında pişerken lavaş ekmeğimizi yapalım.
- Hamuru yumurtadan büyük beze yapıp oklavayla açıyoruz.
- İnce bir şekilde açalım ocakta ısınmış tavada iki yüzünü pişirelim pişen kebapların üzerine koyalım.
- Kebabın yağı ekmeğe geçsin sonra arasına istediğiniz malzemeleri koyun sıcak sıcak servis yapın yanında ayran mis gibi 😊afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder