24 Mayıs 2021 Pazartesi

Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi

 

Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu ve dana kıyması karışık (veya sadece dana yağlı kıyma kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım soğan rendesi

Lavaş ekmeği için;

  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Çay kaşığının ucuyla kuru maya
  • Tuz

Kebabın arasına koymak için;

  • Soğan, turşu, maydanoz, domates

    Çok Az Malzemeyle Adana Dürüm Kebabı (Mükemmel Lavaş Ekmeğiyle) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kebabımızı hazırlayalım kuyruk yağını kasaptan alırken kıyma gibi çektirin ,kuyruk yağı yoksa tereyağı koyun.
  • Bütün malzemeleri yoğurun dolapta en az 3 saat dinlensin.
  • O sırada lavaş için hamurumuzu yoğuralım biraz sert hamur olcak hamuru 1 veya 2 saat dinlendirelim .
  • Dolapta dinlenen kebabı çöp şişlere elimizi suya batırarak takalım .
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • İsterseniz yanlarına biber, soğan koyabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin kebabımız fırında pişerken lavaş ekmeğimizi yapalım.
  • Hamuru yumurtadan büyük beze yapıp oklavayla açıyoruz.
  • İnce bir şekilde açalım ocakta ısınmış tavada iki yüzünü pişirelim pişen kebapların üzerine koyalım.
  • Kebabın yağı ekmeğe geçsin sonra arasına istediğiniz malzemeleri koyun sıcak sıcak servis yapın yanında ayran mis gibi 😊afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder