23 Mayıs 2021 Pazar

Chia, Keten Tohumu Ve Ayçekirdekli Kepeli Kolay Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram kepekli un
  • 250 gram tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket ekşi maya
  • 1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1,5 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1,5 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

    Yapılışı

  • Unları, ekşi maya, tuz, şeker, zeytinyağı, ılık suyla ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  • Daha sonra keten tohumu, chia ve ayçekirdeği içini ekleyip, yağladığımız kalıba hamuru koyup, üstünü nemli bir bezle kapatıp, 2. 5 saat bekletelim.
  • Arzu ederseniz içine koyduğunuz tohumlardan hamuru üstünede serpebiliriz.
  • Hamur kabarınca üstüne çizik atıp, yarım saat daha bekletip, önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder