Malzemeler
- 250 gram kepekli un
- 250 gram tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket ekşi maya
- 1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 1,5 yemek kaşığı keten tohumu
- 1,5 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
Yapılışı
- Unları, ekşi maya, tuz, şeker, zeytinyağı, ılık suyla ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Daha sonra keten tohumu, chia ve ayçekirdeği içini ekleyip, yağladığımız kalıba hamuru koyup, üstünü nemli bir bezle kapatıp, 2. 5 saat bekletelim.
- Arzu ederseniz içine koyduğunuz tohumlardan hamuru üstünede serpebiliriz.
- Hamur kabarınca üstüne çizik atıp, yarım saat daha bekletip, önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dakika pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder