16 Mayıs 2021 Pazar

Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (200 ml)
  • 1 paket sıvı krema

Çikolata sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • 80 gram bitter çikolata

    Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağlayıp hafif unladığımız kalıba harcımızı boşaltıp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kek ılıyınca yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  • Karamel sosu için tavaya şekeri alıp kısık ateşte tavayı hafif hafif sallayarak şekeri eritiyoruz.
  • İyice eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağıda eriyince bir paket krema ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Hazır olan karamel sosu ılıyınca kekimizin üzerine döküp yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabında biraz bekletiyoruz.
  • Son olarak çikolata sosunu hazırlıyoruz. Bunun için tavaya kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar bekliyoruz. (kremayı kaynatmıyoruz. )
  • Ardından çikolataları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karameli donan kekin üzerine çikolata sosunu da döküp yayıyoruz. Buzdolabında en az üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder