16 Mayıs 2021 Pazar

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerinin sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kakao

    Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Önce kenara ayırdığınız 1 bardak sosu uygun bir tavaya alıp sonra 1 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 2 tatlı kaşığı kakao yu da ilave ettikten sonra karıştırarak bir taşım kaynatıp ocağı kapatınız.
  • Kek hamuru için rahatça yapabileceğiniz bir kaba önce şeker süt sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı kakaoyu alıp güzelce karıştırın sonra bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırın (üzerine dökmek için).
  • Sonra yumurta un kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kek hamurunu oluşturun uygun bir tepsiye kek hamurunu boşaltarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriniz. Bazı fırınlarda kekler daha düşük derecede pişiriyor benimki 180 annemin fırınında yaptığımda 160 derecede pişiyor (kekj fırına verdiğiniz ilk 20 dakika yani kabarma aşamasında olduğu vakit kesinlikle kapağı açmayınız ki daha güzel kabarsın)
  • Daha sonra kürdan batırarak pişip pişmediğine emin olduğunuzda fırından alınız (muhtemelen 40 dakikada pişer ama her fırına göre değişir derece ve pişme süresi)
  • Keki çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince dilimlere bölüp kürdanla sosu iyi çekmesi için birkaç delik açın
  • Üzeri için hazırladığımız sıcak sosu üzerine ilave edin biraz dinlendirdikten sonra servise hazır 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder