İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana kıyma
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1,5 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı taze kaşar
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
- Tuz
Beşamel sos için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağından biraz fazla soğuk süt
- 1 su bardağı et suyu
- Tuz
İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bezelye ve patatesleri haşlayın.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve küp doğradığınız soğanları ve minik minik doğradığınız sarımsakları birlikte solana dek soteleyin.
- Küp doğradığınız biberleri ekleyin ve 5 dk kadar soteleyin.
- Kıymayı ekleyin ve rengi kahverengileşinceye kadar pişirin.
- Rendelediğiniz havuçları ekleyin ve havuçlar solana dek pişirin.
- Salçayı ekleyin ve 2 dk kavurun.
- Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri, baharatları, tuzu ilave edin ve 3 dk. Kavurun.
- Defne yapraklarını tencereye atın ve 3 dk daha kavurun.
- 27 cm lik kare fırın kabına (ben borcam kullandım) haşladığınız patatesleri küp doğrayıp tabanına serin.
- Üzerine tuz ve karabiber serpin.
- Patateslerin üzerine kıymalı harcı serin. Üzerine kaşıkla derin çizikler atın.
- Kıymalı harcın üzerine haşladığınız bezelyeleri serin.
- Beşamel sos yapımı için: Küçük bir tencereye tereyağını alın.
- Yağ eriyince unu ilave edin ve sarı renk alana dek kavurun.
- Yavaş yavaş et suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
- Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
- Beşamel sosu hazırladığınız kıymalı yemeğin üzerine eşit şekilde dökün.
- En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
- 200 derece fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun😊.
Not:✅.
📌Beşamel sosunuzu, bezelyeleri kıymalı harcın üzerine serdikten sonra yapmaya başlayın. Erkenden yaparsanız sosunuz katılaşır.
📌Kıymalı harcın üzerine derin çizik atılmasının nedeni sosun altlara ulaşabilmesi içindir.
📌Kıymalı harç piştikten sonra defne yapraklarını çıkarmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder