Focaccia Tarifi İçin Malzemeler
- 325 gram un (3 su bardağı)
- 2 gram maya (1 çay kaşığı)
- 235 gram su (1 bardak su)
- 15 gram tuz (1.5 çay kaşığı)
- 80 gram zeytinyağı (8 çorba kaşığı)
- 2-3 dal biberiye
- 1 çay kaşığı iri taneli tuz
Focaccia Tarifi Yapılışı
- Un, tuz ve mayayı bir kaba alın. Su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra hamuru yoğurun.
- Başka bir kaba 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün hamuru üzerine ilave edip streç film örterek, yaklaşık üç saat mayalandırın ve her yarım saatte bir katlama işlemini uygulayın.
- Pişirme kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kaba alıp parmaklarınız bastırarak yayın. Tepsi mayalanması için yarım saat daha bekletin.
- Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, biberiye ve iri taneli tuzu serpiştirin. 220 derecede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder