18 Mayıs 2021 Salı

Focaccia Tarifi

 

Focaccia Tarifi İçin Malzemeler

  • 325 gram un (3 su bardağı)
  • 2 gram maya (1 çay kaşığı)
  • 235 gram su (1 bardak su)
  • 15 gram tuz (1.5 çay kaşığı)
  • 80 gram zeytinyağı (8 çorba kaşığı)
  • 2-3 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı iri taneli tuz

    Focaccia Tarifi Yapılışı

  • Un, tuz ve mayayı bir kaba alın. Su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra hamuru yoğurun.
  • Başka bir kaba 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün hamuru üzerine ilave edip streç film örterek, yaklaşık üç saat mayalandırın ve her yarım saatte bir katlama işlemini uygulayın.
  • Pişirme kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kaba alıp parmaklarınız bastırarak yayın. Tepsi mayalanması için yarım saat daha bekletin.
  • Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, biberiye ve iri taneli tuzu serpiştirin. 220 derecede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder