17 Mayıs 2021 Pazartesi

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Bir çimtik tuz
  • 10 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Fındık
  • Ceviz
  • Antep fıstığı
  • Tarçın

    Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkayıp tencereye koyup üzerine 3 su bardağı suyu ve bir çimtik tuzu ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pirinçler açılıp yumuşayınca sütü ilave edip kıvam alana kadar sürekli karıştırarak kaynatalım.
  • Sütlaç kaynayıp kıvam almaya başlayınca şekeri ve vanilyayı ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Yoğunlaşan sütlacımızı fırına dayanaklı kaplara koyup fırın tepsisine dizelim.
  • Daha sonra sütlaç kasesinin yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyup önceden ısınmış 180° fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Kızaran sütlacı 30 dakika soğumaya bırakıp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder