Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Bir çimtik tuz
- 10 çay bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Fındık
- Ceviz
- Antep fıstığı
- Tarçın
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp tencereye koyup üzerine 3 su bardağı suyu ve bir çimtik tuzu ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pirinçler açılıp yumuşayınca sütü ilave edip kıvam alana kadar sürekli karıştırarak kaynatalım.
- Sütlaç kaynayıp kıvam almaya başlayınca şekeri ve vanilyayı ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Yoğunlaşan sütlacımızı fırına dayanaklı kaplara koyup fırın tepsisine dizelim.
- Daha sonra sütlaç kasesinin yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyup önceden ısınmış 180° fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran sütlacı 30 dakika soğumaya bırakıp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder