Fırında Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
Marinesi için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz karabiber kekik
- Domates
- Yeşil biber
Fırında Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde doğranır.
- Marinesi için sarımsaklar rendelenir ve bütün malzemeler karıştırılır.
- Sonra tavuklar bu sosa eklenir 2 saat buzdolabında dinlendirilir zaman yoksa hemen hazırlayabilirsiniz.
- Daha sonra domatesler ve biberler resimdeki gibi doğranır.
- Marine olan tavuklar çıkarıp şişlere dizmeye başlanır bir domates.
- Bir biber ve 4-5 tane tavuk dizilir sonradan yine domates biber yine tavuk bu sırayla tüm tavuklar şişlere dizilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hepsi koyulur.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 25 dakika üstü kapalı pişirilir daha sonra 20 dk üstünün kızarması için açık pişirilir.
- Piştikten sonra çıkarılır sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 👌👌👌😍😍😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder