15 Mayıs 2021 Cumartesi

Fırında Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)

Marinesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz karabiber kekik
  • Domates
  • Yeşil biber

    Fırında Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • Marinesi için sarımsaklar rendelenir ve bütün malzemeler karıştırılır.
  • Sonra tavuklar bu sosa eklenir 2 saat buzdolabında dinlendirilir zaman yoksa hemen hazırlayabilirsiniz.
  • Daha sonra domatesler ve biberler resimdeki gibi doğranır.
  • Marine olan tavuklar çıkarıp şişlere dizmeye başlanır bir domates.
  • Bir biber ve 4-5 tane tavuk dizilir sonradan yine domates biber yine tavuk bu sırayla tüm tavuklar şişlere dizilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye hepsi koyulur.
  • Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 25 dakika üstü kapalı pişirilir daha sonra 20 dk üstünün kızarması için açık pişirilir.
  • Piştikten sonra çıkarılır sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 👌👌👌😍😍😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder