24 Mayıs 2021 Pazartesi

Fırınsız, Muhteşem Borcam Pastası (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi

 

Fırınsız, Muhteşem Borcam Pastası (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

Pasta kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (220 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağından biraz fazla buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 60 gram tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tek poşet toz krem şanti + 1 çay bardağı (120 ml, soğuk sütle çırpılacak)

Kullanılacak diğer malzemeler;

  • 18 adet kedi dili bisküvi
  • 1 adet iri boy taze muz
  • 500 gram taze çilek (10 iri adet çilek doğranıp kullanılacak, gerisi dekor)
  • 100 ml krema (1 küçük çay bardağı eder)
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 25 gram bitter çikolata

Üst yüzey dekor için;

  • 70 gram bitter rendelenmiş çikolata

    Fırınsız, Muhteşem Borcam Pastası (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

  • Kremasını pişirmek için; tencereye 2 su bardağı süt, yumurta sarısı ve şekeri koyup tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
  • Üzerine un ve nişastayı ekleyip tekrar iyice çırpalım.
  • Kalan sütün tamamını üzerine ilave edip tencereyi ocağa alalım orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana dek 4-5 dk kaynatarak kremayı pişirelim, ocaktan alınca içine vanilya ve tereyağ ekleyip eriyene dek karıştıralım.
  • Sonra kremaya değecek şekilde streç film örtüp iyice soğumaya bırakalım. Krem şantisini sütle katıca çırpıp dolaba kaldıralım.
  • Krema buz gibi soğuyup dinlendiğinde kalıp gibi katı kıvamda zor karıştırılacak şekilde oluyor.
  • Üzerine şantisini katıp mikserle orta hızda 1 dakika ikiliyi çırpalım.
  • Daha sonra bisküviyi 3-4 parçaya elle kırıp soğuk krema içine katıp karıştıralım, çilek ve muzuda dilimleyip krema içine ekleyelim hep bir iyice karıştırıp büyük boy kabımıza dökelim.
  • Dolaba kaldırıp bizde çikolatasını yapalım.
  • Kremayı ocakta ısıtalım kenara alıp sütlü ve bitter çikolatalarını katalım karıştıralım.
  • Eriyince 10 dk bekletelim ardına pastamız üzerine eşitçe dökelim.
  • Buzdolabına kaldıralım 1 gece dolapta dinlendirelim (en az 6 saat bekletilmeliki içindeki bisküviler yumuşasın).
  • Servisten önce çikolata rendesi ve çilek dekorları yapıp büyükçe bir kaşıkla tabaklara servis edelim.
  • Afiyet bal şeker olsun (çikolatayı rendelemek için, sebze soyacağı kullandım) borcamınızın dış kenarlarınada pastanın yarısını döşedikten sonra, çilek dilimleri dizerek kaplayabilir sonra kalanını devam borcama ekleyip bitirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder