Fırınsız, Muhteşem Borcam Pastası (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
Pasta kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (220 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağından biraz fazla buğday nişastası
- Yarım su bardağı un
- 60 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 tek poşet toz krem şanti + 1 çay bardağı (120 ml, soğuk sütle çırpılacak)
Kullanılacak diğer malzemeler;
- 18 adet kedi dili bisküvi
- 1 adet iri boy taze muz
- 500 gram taze çilek (10 iri adet çilek doğranıp kullanılacak, gerisi dekor)
- 100 ml krema (1 küçük çay bardağı eder)
- 80 gram sütlü çikolata
- 25 gram bitter çikolata
Üst yüzey dekor için;
- 70 gram bitter rendelenmiş çikolata
Fırınsız, Muhteşem Borcam Pastası (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi Yapılışı
- Kremasını pişirmek için; tencereye 2 su bardağı süt, yumurta sarısı ve şekeri koyup tel çırpıcı ile iyice çırpalım.
- Üzerine un ve nişastayı ekleyip tekrar iyice çırpalım.
- Kalan sütün tamamını üzerine ilave edip tencereyi ocağa alalım orta ateşte devamlı karıştırarak koyu kıvam alana dek 4-5 dk kaynatarak kremayı pişirelim, ocaktan alınca içine vanilya ve tereyağ ekleyip eriyene dek karıştıralım.
- Sonra kremaya değecek şekilde streç film örtüp iyice soğumaya bırakalım. Krem şantisini sütle katıca çırpıp dolaba kaldıralım.
- Krema buz gibi soğuyup dinlendiğinde kalıp gibi katı kıvamda zor karıştırılacak şekilde oluyor.
- Üzerine şantisini katıp mikserle orta hızda 1 dakika ikiliyi çırpalım.
- Daha sonra bisküviyi 3-4 parçaya elle kırıp soğuk krema içine katıp karıştıralım, çilek ve muzuda dilimleyip krema içine ekleyelim hep bir iyice karıştırıp büyük boy kabımıza dökelim.
- Dolaba kaldırıp bizde çikolatasını yapalım.
- Kremayı ocakta ısıtalım kenara alıp sütlü ve bitter çikolatalarını katalım karıştıralım.
- Eriyince 10 dk bekletelim ardına pastamız üzerine eşitçe dökelim.
- Buzdolabına kaldıralım 1 gece dolapta dinlendirelim (en az 6 saat bekletilmeliki içindeki bisküviler yumuşasın).
- Servisten önce çikolata rendesi ve çilek dekorları yapıp büyükçe bir kaşıkla tabaklara servis edelim.
Afiyet bal şeker olsun (çikolatayı rendelemek için, sebze soyacağı kullandım) borcamınızın dış kenarlarınada pastanın yarısını döşedikten sonra, çilek dilimleri dizerek kaplayabilir sonra kalanını devam borcama ekleyip bitirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder