Girit Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet girit kabağı
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan büyük boy
- Nane, karabiber, tuz
- 8 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy domates
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Girit Kabak Dolması Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızın içini güzelce oyarak temizliyoruz.
- İçlerini tuz serperek ovalıyoruz.
- Bir kase içine kıymamızı koyuyoruz.
- Mutfak robotunda maydanoz, soğan ve biberi ince şekilde güzelce çektirip kıyma içine ekliyoruz.
- Domatesimizi elde minik şekilde doğrayıp ekliyoruz.
- Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra karışıma ilave ediyoruz bulgur, salça ve tüm baharatları da katıp güzelce yoğuruyoruz.
- Dolmaların içlerine azcık boşluk bırakarak dolduruyoruz.
- Derin bir tencere içine kabaklarınızı dizip sosumuzu hazırlıyoruz.
- Bunun için; derin bir tas içine salçaları baharat ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz 1 su bardağıda kaynar su ekleyip bu sosu kabakların üzerine gezdiriyoruz.
- Son olarak kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde 40-45 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder