24 Mayıs 2021 Pazartesi

Girit Kabak Dolması Tarifi

 

Girit Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet girit kabağı
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan büyük boy
  • Nane, karabiber, tuz
  • 8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy domates
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

    Girit Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızın içini güzelce oyarak temizliyoruz.
  • İçlerini tuz serperek ovalıyoruz.
  • Bir kase içine kıymamızı koyuyoruz.
  • Mutfak robotunda maydanoz, soğan ve biberi ince şekilde güzelce çektirip kıyma içine ekliyoruz.
  • Domatesimizi elde minik şekilde doğrayıp ekliyoruz.
  • Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra karışıma ilave ediyoruz bulgur, salça ve tüm baharatları da katıp güzelce yoğuruyoruz.
  • Dolmaların içlerine azcık boşluk bırakarak dolduruyoruz.
  • Derin bir tencere içine kabaklarınızı dizip sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Bunun için; derin bir tas içine salçaları baharat ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz 1 su bardağıda kaynar su ekleyip bu sosu kabakların üzerine gezdiriyoruz.
  • Son olarak kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde 40-45 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder