Kremalı Çilekli Tart Kek (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 çay bardağı un
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı şeker
- 2 kaşık un
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
Çilekli sos için;
- 1 su bardağı rondodan çekilmiş çilek
- 1 yemek kaşığı dolu dolu mısır nişasta
- 4-5 yemek kaşığı şeker
Kremalı Çilekli Tart Kek (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Süt ve sıvı yağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip çırpalım yağlanmış kek kalıbına dökelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında içi çekene kadar pişirelim.
- Kekimiz pişirken kremamızı yapalım.
- Tencereye sütümüzü koyalım içine şeker, un ve nişastayı ilave edelim kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Kaynayınca vanilini ekleyip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım ılık olacak şekilde olunca 1 paket kremşanti ilave edelim ve mikser yardımı ile karıştıralım.
- Peşin kekimizi biraz süt ile ıslatalım orta kısmına kremamızı koyalım.
- Çilek sosu için tencereye çilek sosumuzu koyalım içine nişasta ve şeker ilave edelim kaynayıncaya kadar karıştıralım .
- Altını kapatıp biraz ılıdıktan sonra kremalı kekimizin üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder