Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket toz maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2-3 su bardağı un
İç harcı;
- 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ̆
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer malzemelerini ekleyip karıştıralım.
- Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. (miktardaki un azalış artış gösterebilir) elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Haşhaş ile sıvı yağı karıştıralım.
- Hamurumuzu merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açıp hamurun 2/3’sini haşhaş ezmesini dağıtarak sürelim.
- Rulo şeklide saralım ve 4 parmak uzunluğunda 8 parçaya ayıralım.
- Her bir parçayı merdane ile açarak uzun bir dikdörtgen şekli verelim ve bu parçaları ortasından örgü yapacak şekilde keselim ve örelim.
- Örgümüzü kendi etrafında sarıp muffin kalıplarına yerleştirip yarım saat kadar mayalayalım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder