23 Mayıs 2021 Pazar

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 su bardağı un

İç harcı;

  • 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ̆

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemelerini ekleyip karıştıralım.
  • Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. (miktardaki un azalış artış gösterebilir) elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Haşhaş ile sıvı yağı karıştıralım.
  • Hamurumuzu merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açıp hamurun 2/3’sini haşhaş ezmesini dağıtarak sürelim.
  • Rulo şeklide saralım ve 4 parmak uzunluğunda 8 parçaya ayıralım.
  • Her bir parçayı merdane ile açarak uzun bir dikdörtgen şekli verelim ve bu parçaları ortasından örgü yapacak şekilde keselim ve örelim.
  • Örgümüzü kendi etrafında sarıp muffin kalıplarına yerleştirip yarım saat kadar mayalayalım.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder