25 Mayıs 2021 Salı

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım kg kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları fırında veya ocağın üzerinde kabuklan yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin.
  • El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun.
  • Çatalla iyice ezin.
  • Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
  • İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
  • Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice yedirin.
  • Unun topaklanmasına engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin.
  • İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin.
  • Bu kez dövercesine karıştırıp sosu ateşten alın.
  • Ara sıra çok kısık ateşte ısıtıp sosu sıcak tutmaya çalışın.
  • Eti ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun.
  • Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin.
  • Et esmerleşip kabuk bağlayana kadar karıştırarak kavurun ve salçayı ekleyin.
  • Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün.
  • Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
  • Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Eti ateşten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın.
  • Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin.
  • Üzerine karabiber serperek hünkar beğendinizi sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder