Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım kg kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları fırında veya ocağın üzerinde kabuklan yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin.
- El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun.
- Çatalla iyice ezin.
- Bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
- İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
- Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice yedirin.
- Unun topaklanmasına engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin.
- İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin.
- Bu kez dövercesine karıştırıp sosu ateşten alın.
- Ara sıra çok kısık ateşte ısıtıp sosu sıcak tutmaya çalışın.
- Eti ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun.
- Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin.
- Et esmerleşip kabuk bağlayana kadar karıştırarak kavurun ve salçayı ekleyin.
- Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün.
- Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
- Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Eti ateşten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın.
- Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin.
- Üzerine karabiber serperek hünkar beğendinizi sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder