İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- Maydanoz
- 1 tane domates
- 2 tane biber
- 3 patates
- 1 tane yumurta
- 1 tane soğan
- Ekmek (ıslatılacak)
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
İzmir Köfte Tarifi Yapılışı
- Soğanı ayıklayalım ve rendeleyelim, karıştırma kabına alalım.
- Maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım.
- Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ıslatıp ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım.
- Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım.
- Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim.
- Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim.
- 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
- Patateslerin kabuklarını soyalım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım.
- İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder