Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk bonfile
- 1 adet yufka
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 3-4 yeşil biber
- 2-3 kapya biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Baharatlar
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi Yapılışı
- Tenceremize yağı koyalım. Havuçları küp küp doğrayıp yağa ekleyelim. 2-3 dakika kavurup üzerine patatesleri ekleyelim. Birlikte 2-3 dakika daha kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavukları ekleyelim.
- Tavukların rengi döndükten sonra bezelye ve biberleri ekleyelim. Dövülmüş sarımsakları da ekleyip bu şekilde 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatları ekleyelim.
- Üzerine de yarım çay bardağı su ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 3-4 dakika pişirelim. Yufkamızı dörde bölelim (Üçgen şeklinde)
- Kasemizin içine bir parça yufka yerleştirip içine de tavuklu harcımızdan koyalım. Kasenin dışında kalan yufka kısımlarıyla üstünü kapatıp kasemizi ters çevirelim.
- Tepsimize yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kaşar peyniri koymak istemeseniz yufkalarımıza yoğurt sürüp daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder