20 Mayıs 2021 Perşembe

Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1 adet yufka
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3-4 yeşil biber
  • 2-3 kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Baharatlar

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize yağı koyalım. Havuçları küp küp doğrayıp yağa ekleyelim. 2-3 dakika kavurup üzerine patatesleri ekleyelim. Birlikte 2-3 dakika daha kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavukları ekleyelim.
  • Tavukların rengi döndükten sonra bezelye ve biberleri ekleyelim. Dövülmüş sarımsakları da ekleyip bu şekilde 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatları ekleyelim.
  • Üzerine de yarım çay bardağı su ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 3-4 dakika pişirelim. Yufkamızı dörde bölelim (Üçgen şeklinde)
  • Kasemizin içine bir parça yufka yerleştirip içine de tavuklu harcımızdan koyalım. Kasenin dışında kalan yufka kısımlarıyla üstünü kapatıp kasemizi ters çevirelim.
  • Tepsimize yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kaşar peyniri koymak istemeseniz yufkalarımıza yoğurt sürüp daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder