16 Mayıs 2021 Pazar

Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi

 

Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane hazır baklavalık yufka
  • 150 gram taze kadayıf
  • 125 gram tereyağı
  • Bir su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı

  • Tatlı yapmaya şerbetle ile başlıyorum. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatıyorum.
  • Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekliyorum.
  • Tereyağını süzün ya da üzerindeki köpekleri ayırın. O köpükler yufkanın üzerinde kalırsa Siyah nokta nokta kötü bir görüntüye sebep oluyor o yüzden ayırıyoruz.
  • Bir de yufkaları kullanırken kalanların üzerine mutlaka nemli bir bez örtün. Çok hızlı kuruduğu için kolay çalışabilmeniz, Yufkaların Kurumaması için bu önemli.
  • Bir yufkayı tezgaha seriyorum.2 kaşık kadar ya her yerine sürüyorum. Ceviz, kadayıf, Hindistan cevizi yufkanın üzerine ekliyorum. Yatay olan kısmından başlayarak Oklavayla beraber sarıyorum.
  • Yufkayı iki köşesinden ortaya doğru büzerek içinden oklavayı alıyorum ve tepsinin kısa kenarına diziyorum. Tüm yufkaları için aynı işlemi uygulayın.
  • Kalan tereyağını Baklavanın üzerine gezdiriyorum.
  • 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum yaklaşık yarım saat.
  • Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ( 5 dakika kadar) soğuk şerbeti üzerine döküyorum.
  • Şerbetini çektikten ve tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine fıstık Serperek dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyetler olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder