Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Kuru biber, kuru patlıcan
- Asma yaprağı (İsteğe bağlı)
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 300 gram kıyma
- 1 büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 domates
- 2 yemek kaşığı salça (Ben biber kullandım.)
- 1 bağ maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- 300 gram kıyma kavrulur. İnce doğranmış soğan ve sarımsak eklenir, biraz kavrulduktan sonra salça eklenir. Salçada kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir.
- Domatesler birkaç tur çevrildikten sonra pirinçler ve baharatlar eklenir üzerine 1. 5 su bardağı su eklenir tencerenin ağzı kapatılır.
- Suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Suyu bittiğinde ağzının kapalı dinlendirilir. Ocağı kapattıktan hemen sonra ince doğranmış 1 bağ maydanoz tencere eklenir karıştırılır.
- Burada pirinçleriniz tam pişmemiş olacak endişe etmeyin sakın su eklemeyin. Ayrı bir tencerede 1 litre kadar su kaynatılır.
- Kaynayan suya kuru patlıcan biberler eklenir ve 3-4 dakika alttan üste nazikçe karıştırılarak yumuşaması beklenir.
- Sonrasında demlenen iç pilavla dolmalar doldurulur. Buradaki önemli püf noktası dolmaları sıkıştırmadan gevsek doldurmak ve üzerine 1 parmak eksik doldurmak.
- Tencereye dizilen dolma ve sarmaları üzerine 1 su bardağı su koyulur. Kapağı kapatmadan üzerine bir tabak koyulur kısık ateşte yaklaşık 30 dakika yavaş yavaş pişirilir.
- Dolmanın pirincine bakarak pişirip pişmediği tespit edilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder