16 Mayıs 2021 Pazar

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuru biber, kuru patlıcan
  • Asma yaprağı (İsteğe bağlı)
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı salça (Ben biber kullandım.)
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

    Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • 300 gram kıyma kavrulur. İnce doğranmış soğan ve sarımsak eklenir, biraz kavrulduktan sonra salça eklenir. Salçada kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir.
  • Domatesler birkaç tur çevrildikten sonra pirinçler ve baharatlar eklenir üzerine 1. 5 su bardağı su eklenir tencerenin ağzı kapatılır.
  • Suyunu çekene kadar ara ara karıştırılır. Suyu bittiğinde ağzının kapalı dinlendirilir. Ocağı kapattıktan hemen sonra ince doğranmış 1 bağ maydanoz tencere eklenir karıştırılır.
  • Burada pirinçleriniz tam pişmemiş olacak endişe etmeyin sakın su eklemeyin. Ayrı bir tencerede 1 litre kadar su kaynatılır.
  • Kaynayan suya kuru patlıcan biberler eklenir ve 3-4 dakika alttan üste nazikçe karıştırılarak yumuşaması beklenir.
  • Sonrasında demlenen iç pilavla dolmalar doldurulur. Buradaki önemli püf noktası dolmaları sıkıştırmadan gevsek doldurmak ve üzerine 1 parmak eksik doldurmak.
  • Tencereye dizilen dolma ve sarmaları üzerine 1 su bardağı su koyulur. Kapağı kapatmadan üzerine bir tabak koyulur kısık ateşte yaklaşık 30 dakika yavaş yavaş pişirilir.
  • Dolmanın pirincine bakarak pişirip pişmediği tespit edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder