Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Karameli İçin
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı su (Nişastayı açmak için)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz.
- Kremşanti, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz pişiriyoruz.
- En son içine kremşanti, vanilya ve tereyağını ekleyip dilediğimiz kalıplara paylaştırıyoruz.
- Karameli için uygun bir tavaya şekeri alıp kısık ateşte erimesini sağlıyoruz.
- Tavayı biraz sallayarak yaparsanız daha iyi olur.
- Şeker eridikten sonra içine tereyağını ilave ediyoruz.
- Eridikten sonra suyu ekliyoruz.
- Bu aşamada şeker sertleşecek ama daha sonra eriyecek.
- Ayrı bir yerde su ile açtığımız nişastayı ekliyoruz ve şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Eğer siz kıvamı daha yoğun isterseniz nişasta oranını arttırabilirsiniz.
- Karamel sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
- Dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. İster kase ile ister tabağa ters çevirerek 👍🏻 Afiyet şeker olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder