23 Mayıs 2021 Pazar

Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi

Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Karameli İçin

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı su (Nişastayı açmak için)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    Karamel Soslu Tam Bir Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz.
  • Kremşanti, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz pişiriyoruz.
  • En son içine kremşanti, vanilya ve tereyağını ekleyip dilediğimiz kalıplara paylaştırıyoruz.
  • Karameli için uygun bir tavaya şekeri alıp kısık ateşte erimesini sağlıyoruz.
  • Tavayı biraz sallayarak yaparsanız daha iyi olur.
  • Şeker eridikten sonra içine tereyağını ilave ediyoruz.
  • Eridikten sonra suyu ekliyoruz.
  • Bu aşamada şeker sertleşecek ama daha sonra eriyecek.
  • Ayrı bir yerde su ile açtığımız nişastayı ekliyoruz ve şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Eğer siz kıvamı daha yoğun isterseniz nişasta oranını arttırabilirsiniz.
  • Karamel sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
  • Dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. İster kase ile ister tabağa ters çevirerek 👍🏻 Afiyet şeker olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder