23 Mayıs 2021 Pazar

Lokma Tatlısı Tarifi

 

Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon dilimi

Hamuru İçin

  • 1 paket instant maya
  • 2 su b ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un Sıvı yağ

    Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kızartmak İçin

  • Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp altını acın.
  • Kaynadıktan sonra limon dilimini ilave edip 15 dakika kıvam alana kadar kaynatın ardından soğutun.
  • Hamuru için kuru maya, şeker, ve tuz bir kaba alıp karıştırdıktan sonra 5 dakika bekleyin.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyip cıvık bir kıvam olana dek karıştırın 40 dakika mayalanmasını bekletin.
  • Orta ısıda yağımıza bir sıkma torbası veya bir kasık yardım ile dökün.
  • Her tarafını kızarması için yağda sürekli çevirin.
  • Kızardıktan sonra hemen şerbete atıp çevirin ve hazır. Afiyet olsun 🤗❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder