Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 adet limon dilimi
Hamuru İçin
- 1 paket instant maya
- 2 su b ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağından 1 parmak eksik un Sıvı yağ
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kızartmak İçin
- Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp altını acın.
- Kaynadıktan sonra limon dilimini ilave edip 15 dakika kıvam alana kadar kaynatın ardından soğutun.
- Hamuru için kuru maya, şeker, ve tuz bir kaba alıp karıştırdıktan sonra 5 dakika bekleyin.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyip cıvık bir kıvam olana dek karıştırın 40 dakika mayalanmasını bekletin.
- Orta ısıda yağımıza bir sıkma torbası veya bir kasık yardım ile dökün.
- Her tarafını kızarması için yağda sürekli çevirin.
- Kızardıktan sonra hemen şerbete atıp çevirin ve hazır. Afiyet olsun 🤗❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder