Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
- 2 yumurta (oda ısısında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un (elenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Karameli için ;
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ̆ı.
Ganaj için;
- 1 kutu krema
- 160 gram çikolata
Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı ve şekeri çırpın.
- Üzerine sütü ve sıvı yağ̆ını ekleyip biraz daha çırpın.
- Un, kabartma tozu, kakao, vanilyalı eleyerek ekleyin ve çırpın.
- Kek kalıbımızı bolca tereyağ ile yağlayın ve biraz un koyun.
- Kek harcımızı yağladığınız kek kalıbına dökün. Eğer üstünde hava kabarcıkları oluşursa birkaç kez yere vurun.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kek kalıbını servis tabağına ters çevirin ve üzerine ıslak bir bez koyun.
- Karamel için ;Şekeri tavaya koyun.
- Hiç bir şekilde kaşık değdirmeden orta ateşte sıvılaşmasını bekleyin.
- Sonra en kısık ayara alın ve şekerin yanmadan erimesini sağlayın ve üzerine tereyağını koyun ve hızlı bir şekilde karıştırın.
- Daha sonra dikkatli bir şekilde kremanızı koyun.
- Eğer şekeriniz katı bir hal aldı ise en kısık ateşte bekletin eriyecektir.
- Karamel sosunu biraz dinlendirdikten sonra kekinizin üzerine dökün ve 1-2 saat dolapta bekletin.
- Ganaj için ;Kremanızı bir tavaya alın ve krema biraz ısındıktan sonra(kaynamasın) çikolatalarını ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Daha sonra dolaptan keki çıkarıyoruz ve karamelin üstüne döküyoruz.
- 1-2 saat daha dolapta beklettikten sonra üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afı̇yet olsun ❤️🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder