24 Mayıs 2021 Pazartesi

Karamelli Tart Kek Tarifi

 

Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 2 yumurta (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un (elenmiş)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Karameli için ;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ̆ı.

Ganaj için;

  • 1 kutu krema
  • 160 gram çikolata

    Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı ve şekeri çırpın.
  • Üzerine sütü ve sıvı yağ̆ını ekleyip biraz daha çırpın.
  • Un, kabartma tozu, kakao, vanilyalı eleyerek ekleyin ve çırpın.
  • Kek kalıbımızı bolca tereyağ ile yağlayın ve biraz un koyun.
  • Kek harcımızı yağladığınız kek kalıbına dökün. Eğer üstünde hava kabarcıkları oluşursa birkaç kez yere vurun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Kek kalıbını servis tabağına ters çevirin ve üzerine ıslak bir bez koyun.
  • Karamel için ;Şekeri tavaya koyun.
  • Hiç bir şekilde kaşık değdirmeden orta ateşte sıvılaşmasını bekleyin.
  • Sonra en kısık ayara alın ve şekerin yanmadan erimesini sağlayın ve üzerine tereyağını koyun ve hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Daha sonra dikkatli bir şekilde kremanızı koyun.
  • Eğer şekeriniz katı bir hal aldı ise en kısık ateşte bekletin eriyecektir.
  • Karamel sosunu biraz dinlendirdikten sonra kekinizin üzerine dökün ve 1-2 saat dolapta bekletin.
  • Ganaj için ;Kremanızı bir tavaya alın ve krema biraz ısındıktan sonra(kaynamasın) çikolatalarını ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Daha sonra dolaptan keki çıkarıyoruz ve karamelin üstüne döküyoruz.
  • 1-2 saat daha dolapta beklettikten sonra üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Afı̇yet olsun ❤️🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder