24 Mayıs 2021 Pazartesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Sıvıyağlı Şekerpare Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için:

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 – 3.5 su bardağı un

    Yapılışı

  • Tamamen soğuması gerektiği için öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz .
  • Su ve toz şekeri tencereye alıp ocağa almadan önce karıştıralım ,orta ateşte şeker eriyip kaynayana kadar pişmeye bırakalım .
  • Kaynamaya başlayınca limon sıkalım, şerbetin kıvamının sulu olması gerekiyor bu nedenle kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocaktan alalım.
  • Şerbet soğurken bu arada hamuru için un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri derin bir kaseye alıp çırpma teliyle karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı toplam 3- 3. 5 su bardağı civarı un yeterli geliyor kontrollu eklemeye çalışalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzunlamasına poğaça şekli verir gibi şekillendirelim .
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim .
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri yeterince kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldıktan sonra iki üç dakika ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Şerbet soğuk kurabiye sıcak olmalı bu kısma dikkat edelim.
  • Kepçe yardımıyla şerbeti kurabiyelerin üzerine eşit şekilde dökelim şerbetleme işlemi bitince üzerine bir tepsi kapatalım .
  • 2-3 saate şerbetini tamamen çekmiş oluyor 3 gün boyunca ilk günkü lezzet ve kıvamdaydi 💯.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder