Malzemeler
Şerbeti için:
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Hamuru için;
- 3 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 – 3.5 su bardağı un
Yapılışı
- Tamamen soğuması gerektiği için öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz .
- Su ve toz şekeri tencereye alıp ocağa almadan önce karıştıralım ,orta ateşte şeker eriyip kaynayana kadar pişmeye bırakalım .
- Kaynamaya başlayınca limon sıkalım, şerbetin kıvamının sulu olması gerekiyor bu nedenle kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocaktan alalım.
- Şerbet soğurken bu arada hamuru için un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri derin bir kaseye alıp çırpma teliyle karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı toplam 3- 3. 5 su bardağı civarı un yeterli geliyor kontrollu eklemeye çalışalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzunlamasına poğaça şekli verir gibi şekillendirelim .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim .
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri yeterince kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
- Fırından aldıktan sonra iki üç dakika ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- Şerbet soğuk kurabiye sıcak olmalı bu kısma dikkat edelim.
- Kepçe yardımıyla şerbeti kurabiyelerin üzerine eşit şekilde dökelim şerbetleme işlemi bitince üzerine bir tepsi kapatalım .
- 2-3 saate şerbetini tamamen çekmiş oluyor 3 gün boyunca ilk günkü lezzet ve kıvamdaydi 💯.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder