Taş Kadayıf (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Arası İçin
- 2 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin
- Sıvıyağ
Taş Kadayıf (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım ve kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyunuda ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç malzemeyi karıştırma kabına alalım ve çırpalım. Ardından unu ekleyelim ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edip akışkan bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streçleyelim ve mayalanması için yarım saat bekletelim. Hamurumuz göz göz olup kabarınca pişirmeye hazır olacak.
- Hamuru kaşık yardımıyla çok söndermeden karıştıralım. Daha sonra krep tavası veya yoksa teflon herhangi bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım. Isınan tavaya hamurdan 1 kaşık dökerek pankek gibi yuvarlaklar oluşturalım.
- Üzeri hemen göz göz olup hamur kalmayacak şekilde alt tarafı hafif pembeleşene kadar tek taraflı pişirip ocaktan alalım ve tepsiye dizelim. Hamur harcı bitene kadar aynı işlemi yapalım.
- İç harcı için iri doğradığımız cevize tarçını ekleyip harmanlayalım. Hazırladığımız harçtan her yuvarlağın içine birer kaşık koyup ikiye katlayalım ve kenarlarından bastırıp iki ucunu birbirine yapıştıralım.
- Son olarak derin bir tencereye sıvı yağı alalım ve ısıtalım. Hazır olan taş kadayıfları kızgın yağda iki tarafıda kızarana kadar pişirirelim.
- Pişen kadayıfları yağdan çıkartır çıkartmaz soğuyan şerbete atalım ve 2-3 dakika şerbette bekletip alalım.
- Kızartmaya devam ederken bir yandan şerbetlemeye devam ederek işlemi tamamlayalım. Tatlımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder