17 Mayıs 2021 Pazartesi

Katıklı Ekmek Tarifi

 

Katıklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet Soğan
  • 250 gr Çökelek
  • 5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1.5 Bardak Zeytinyağı
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Adet Ekmek Hamuru
  • Susam
  • Baharat (Zevke göre tercih edilebilir) 

Katıklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar küçük doğranır.
  • Biber salçasıyla birlikte bir kabın içerisine eklenir.
  • Peynir eklenir ve peynir tuzsuz ise tuz eklenir.
  • Kabın içerisine geri kalan malzemelerde eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Son olarak maydanoz doğranır ve eklenir.
  • Hamur yuvarlak şekilde açılır ve üzerine harç yayılır. (Hamur oda ısısında bir süre beklerse daha rahat açılır.)
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder