Terme Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr Un
- 400 ml Su
- 1 Paket İnstant Maya
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 500 gr Kıyma
- 4 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Terme Pidesi Nasıl Yapılır?
- Maya ve ılık su bir kabın içerisinde açılır.
- Un da derin bir kabın içerisine alınır.
- Yoğurt ve tuz eklendikten sonra yoğurulur ve sıcak bir ortamda 40 dk mayalanmaya bırakılır.
- Kıyma tavada kavrulur ve soğanlarda eklenip kavrulur ve üzerine karabiber ve tuz döküldükten sonra beklemeye alınır.
- Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda parçalar koparılır ve beze haline getirilir.
- Bezeler ince uzun şekilde açılır ve iç malzemesi eklenir.
- Fırının en alt rafında 250 derecede fanlı şeklide üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder