26 Mayıs 2021 Çarşamba

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (700 gram)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 paket (200ml) krema
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

    Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizi küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
  • Tenceremizin içerisine tereyağ, sıvı yağ ve soğanlarımızı ekleyip karıştıralım. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş sarımsaklarınızı ekleyip bir tur karıştıralım ve sonra küp şeklinde kesilmiş tavuklarımızıda ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatalım. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar o şekil kısık ateşte pişirelim.
  • Ocağın altı kısık şekilde suyunu çeken tavuğumuzun üzerine unumuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım ve sonra kremamızı ilave edelim
  • Kremamız koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve körimizi ekleyelim. Köriyi ben bol kullandım, siz nasıl isterseniz o kadar köri ilave edin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Servise hazır, afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder