Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (700 gram)
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 adet rendelenmiş sarımsak
- 1 paket (200ml) krema
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- İlk olarak patateslerimizi küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
- Tenceremizin içerisine tereyağ, sıvı yağ ve soğanlarımızı ekleyip karıştıralım. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş sarımsaklarınızı ekleyip bir tur karıştıralım ve sonra küp şeklinde kesilmiş tavuklarımızıda ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Tenceremizin kapağını kapatalım. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar o şekil kısık ateşte pişirelim.
- Ocağın altı kısık şekilde suyunu çeken tavuğumuzun üzerine unumuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım ve sonra kremamızı ilave edelim
- Kremamız koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve körimizi ekleyelim. Köriyi ben bol kullandım, siz nasıl isterseniz o kadar köri ilave edin.
- Güzelce karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Servise hazır, afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder