Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Pandispanya için malzemeler (Bardak ölçüm 200 ml)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pasta Kreması İçin
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Dış Kaplaması İçin
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz kremşanti
- 1 bardak kalan pasta kremasından ekledim.
Pastanın Üzeri İçin
- 50 gram sıvı krema
- 50 gram bitter çikolata
- 7-10 adet çilek
Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanyanın yapılışı için bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın. Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
- Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin. Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden yedirin. 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Pasta kreması yapılışı için bir tencereye un, nişasta, toz şeker, süt ve yumurta sarılarını döküp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Soğuyana kadar ara ara karıştırın. -soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 2 -3 saat buzdolabında bekletin. Geceden hazırlarsanız daha iyi olur.
- Daha sonra sıvı krema ve toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
- Pandispanyayla birleştirme aşaması için pişirdiğiniz pandispanyayı dört eşit parçaya bölün.
- İlk katı kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerini yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın. Ardından pasta kremanızdan bir miktar döküp eşit bir şekilde yayın.
- İçine ben biraz muz ve parça çikolata ekledim. Siz dilediğiniz meyveyi veya sadece çikolata ekleyebilirsiniz.
- Diğer katlara da aynı işlemi gerçekleştirin pastanın üzerini streç filme kaplayıp yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dış kremasını kaplayabilirsiniz.
- pastanın dış kaplamasının yapılışı için süt ve toz kremşantiyi bir kaba alıp mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından kalan pasta kremasından 1 su bardağı kadar ekleyip tekrar çırpın.
- Hazırladığınız kremayla pastanın dış kısmına spatula yardımıyla sıvayın. Ardından kremanın pastaya iyice tutunması için buzdolabında en az yarım saat bekletin. Daha sonra üzerine çikolata sosunu akıtabilirsiniz.
- Pastanın üzeri için sıvı kremayı bir tavaya alıp ocakta ısıtın. Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın bu aşamada bitter çikolataları ekleyip erimesini bekleyin.
- Hazırladığınız sos oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerini fotoğraftaki gibi süsleyebilirsiniz. Ardından ikiye böldüğünüz çilekleri pastanın üzerine yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder