26 Mayıs 2021 Çarşamba

Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi

 

Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Pandispanya için malzemeler (Bardak ölçüm 200 ml)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pasta Kreması İçin

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Dış Kaplaması İçin

  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 bardak kalan pasta kremasından ekledim.

Pastanın Üzeri İçin

  • 50 gram sıvı krema
  • 50 gram bitter çikolata
  • 7-10 adet çilek

    Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanyanın yapılışı için bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın. Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
  • Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin. Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden yedirin. 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Pasta kreması yapılışı için bir tencereye un, nişasta, toz şeker, süt ve yumurta sarılarını döküp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Soğuyana kadar ara ara karıştırın. -soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 2 -3 saat buzdolabında bekletin. Geceden hazırlarsanız daha iyi olur.
  • Daha sonra sıvı krema ve toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
  • Pandispanyayla birleştirme aşaması için pişirdiğiniz pandispanyayı dört eşit parçaya bölün.
  • İlk katı kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerini yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın. Ardından pasta kremanızdan bir miktar döküp eşit bir şekilde yayın.
  • İçine ben biraz muz ve parça çikolata ekledim. Siz dilediğiniz meyveyi veya sadece çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Diğer katlara da aynı işlemi gerçekleştirin pastanın üzerini streç filme kaplayıp yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dış kremasını kaplayabilirsiniz.
  • pastanın dış kaplamasının yapılışı için süt ve toz kremşantiyi bir kaba alıp mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından kalan pasta kremasından 1 su bardağı kadar ekleyip tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayla pastanın dış kısmına spatula yardımıyla sıvayın. Ardından kremanın pastaya iyice tutunması için buzdolabında en az yarım saat bekletin. Daha sonra üzerine çikolata sosunu akıtabilirsiniz.
  • Pastanın üzeri için sıvı kremayı bir tavaya alıp ocakta ısıtın. Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın bu aşamada bitter çikolataları ekleyip erimesini bekleyin.
  • Hazırladığınız sos oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerini fotoğraftaki gibi süsleyebilirsiniz. Ardından ikiye böldüğünüz çilekleri pastanın üzerine yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder