Patates Yatagında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük boy patates
- 800 gram tavuk göğsü
- 1 büyük boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kasığı biber salçası (Tercihe göre)
- Tuz
- Kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Beşamel Sos İçin
- Yarım litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 50 gram margarin
- Az sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri rendesi
Patates Yatagında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle işe patatesleri soyup ince yuvarlak Şekilde doğrayıp bir kapta üzerine tuz, toz biber, kekik ile harmanlayarak yuvarlak tepsiye diziyoruz ve bu patatesleri kız artmaya bırakıyoruz fırına.
- Patatesler fırında pişerken biz tavuk harcımızı yapmaya başlayalım.
- Uygun bir tavaya kuşbaşı doğranmış tavuk göğsümüzü koyuyoruz suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çeken tavuğumuza birazcık sıvı yağ ekliyoruz sırasıyla soğan, sivri biber, kapya biberimizi daha sonrada domatesimizi ekleyerek iyice kavuruyoruz.
- Üzerine tuz, karabiber, toz biber, pul biber isteğe bağlı atabilirsiniz. Yaptığımız bu karısına en sonra salçalarımızı atarak bir çay bardağı kadar suyu ekleyerek ocakta kaynatarak birleşmesini sağlıyoruz.
- Fırında kızaran patateslerimizin üzerine hazırladığımız tavuklu harcı döküyoruz. Bu şekilde de birlikte fırına veriyoruz beşamel sosunu hazırlayana kadar.
- Beşamel sos için bir tavaya margarin ve sıvı yağ ekliyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz. Göz göz olunca karabiber ve tuzunu ekliyoruz.
- Fırından aldığımız patates tavuğumuzun üzerine beşamel sosumuzu eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. En son kaşar peyniri rendesi i ekleyerek fırına tekrar veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar bekletip yemeğimizi servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder