Kıvratma Tarifi İçin Malzemeler
2 Tepsi İçin
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Alabildiği kadar un
Arası İçin
- Çekilmiş fındık
- Şeker
Islatmak İçin
- 1 çay bardağı su
Üzeri İçin
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıvratma Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir. Cevizden biraz büyük bezelere bölünür, yuvarlanır ve yarım saat dinlendirilir.
- Nişasta ile çok ince olacak şekilde açılır. Çekilmiş fındık ve şeker bir kapta karıştırılır. Şekerli fındık açılan hamurun her yerine gelecek şekilde serpilir. Oklava yardımıyla rulo şeklinde sarılır.
- En son kısım fırça yardımıyla ıslatılır ve hamurun yapışması sağlanır. En son sağdan ve soldan orta kısma elle sürüklenir ve hamurun büzülmesi sağlanır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir. Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır. Tepsiye dizilen hamurların üzerine karıştırılan yağ hamurun her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌼🌿💜
Not: Bu tatlıda önemli olan fındık şeker karışımıdır. Şeker fındıktan bir miktar daha fazla olmalıdır. Karışıma baktığınızda şekeri görebilmelisiniz.
Büzgü yaparken çok sıkarsanız patlar, çok sıkmazsanızda gevşek kalır büzgü olmaz. Arasında bir kuvvetle büzgü yapınız.
Rulo yaparken kullanacağınız oklava önemli. Kalın oklava kullanırsanız kıvratma kalın, ince oklava kullanırsanız kıvratmanız ince olur. Ne ince ne kalın oklava kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder