Sebzeli Antep Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 1250 gram kıyma
- 250 gram kuyruk yağı
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Piyazı İçin
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- Limon suyu
- Soğan salatası
- 1 adet kuru soğan
- İsot
- Pulbiber
- Sumak
- Domates salçası
- Zeytinyağı
- Limon suyu
Sebzeli Antep Kebap Tarifi Yapılışı
- Kebap için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım üzerini streçleyip buzdolabında birkaç saat dinlendirelim.
- Ayrı bir yerde piyazı için gerekli malzemeleri ince ince doğrayalım. Dilerseniz kuru soğan salatası ve çoban salata da yapabilirsiniz.
- Dinlenen eti elimizi ıslata ıslata şişe geçirelim. Mangalda pişirelim.
- Lavaşın arasına geçirip piyazdan koyup dürüm yapıp servis edebilirsiniz. Lavaşı ben hazır kullandım dilerseniz kendinizde yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder