23 Mayıs 2021 Pazar

Sebzeli Antep Kebap Tarifi

 

Sebzeli Antep Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1250 gram kıyma
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Piyazı İçin

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Soğan salatası
  • 1 adet kuru soğan
  • İsot
  • Pulbiber
  • Sumak
  • Domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu

    Sebzeli Antep Kebap Tarifi Yapılışı

  • Kebap için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım üzerini streçleyip buzdolabında birkaç saat dinlendirelim.
  • Ayrı bir yerde piyazı için gerekli malzemeleri ince ince doğrayalım. Dilerseniz kuru soğan salatası ve çoban salata da yapabilirsiniz.
  • Dinlenen eti elimizi ıslata ıslata şişe geçirelim. Mangalda pişirelim.
  • Lavaşın arasına geçirip piyazdan koyup dürüm yapıp servis edebilirsiniz. Lavaşı ben hazır kullandım dilerseniz kendinizde yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder