Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3,5 su bardağı su (gerekiyorsa yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Karabiber
- Sumak
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
- Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3, 5 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Suyunu çekince (çok az sulu kalacak) bulgur içine atılır iyice karıştırılıp yarım saat tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
- Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
- İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir.
- Malzemelerin güzelce karışması sağlanır.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Köftelere şekil verilerek, kıvırcık ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder