Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 limon kabuğu rendesi veya portakal
Şerbeti için;
- 4.5 su bardağı şeker
- 5.5 bardak su
- 1 dilim limon
Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimi hazırladım.
- Şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bıraktım, kaynadıktan sonra limonu atıp 5 dk kaynatıp soğumaya bıraktım.
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabıma alıp karıştırdım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim. (hamurumuz yağlı bir hamur oluyor ne zaman elinize yapışmayacak kıvama geldi, un eklemeyi bırakın. ).
- Hamuru iki eşit parçaya ayırıp bir tanesine kakao ekleyerek yoğurdum.
- Kakaolu hamuru ikiye, kakaosuz olanı da ikiye ayırdım.
- Toplamda 4 parça hamur elde ettim.
- Önce beyaz hamuru merdane yardımı ile açtım. (eğer hamuru açmakta zorlanırsanız merdaneye yapışırsa un ekleyerek açın. Yırtılıcak diye korkmayın elle bastırınca aynı sekli alıyor. ).
- Daha sonra kakaolu olan hamuru da açıp üst üste koyarak tekrar merdaneyle üzerinden geçip rulo şeklinde sardım.
- 2 cm aralıklarla kesip tepsiye dizdim. (çok kalın kesmeyin hoş olmaz. ).
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dk pişirdim.
- Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti döktüm.
- 3-4 saat şerbeti çektikten sonra servis ettim. Sonuç mükemmel bir lezzet 🥰.
Afiyet olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder