17 Mayıs 2021 Pazartesi

Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi

 

Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
  • 1 limon kabuğu rendesi veya portakal

Şerbeti için;

  • 4.5 su bardağı şeker
  • 5.5 bardak su
  • 1 dilim limon

    Limonlu Çarkıfelek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimi hazırladım.
  • Şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bıraktım, kaynadıktan sonra limonu atıp 5 dk kaynatıp soğumaya bıraktım.
  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabıma alıp karıştırdım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim. (hamurumuz yağlı bir hamur oluyor ne zaman elinize yapışmayacak kıvama geldi, un eklemeyi bırakın. ).
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırıp bir tanesine kakao ekleyerek yoğurdum.
  • Kakaolu hamuru ikiye, kakaosuz olanı da ikiye ayırdım.
  • Toplamda 4 parça hamur elde ettim.
  • Önce beyaz hamuru merdane yardımı ile açtım. (eğer hamuru açmakta zorlanırsanız merdaneye yapışırsa un ekleyerek açın. Yırtılıcak diye korkmayın elle bastırınca aynı sekli alıyor. ).
  • Daha sonra kakaolu olan hamuru da açıp üst üste koyarak tekrar merdaneyle üzerinden geçip rulo şeklinde sardım.
  • 2 cm aralıklarla kesip tepsiye dizdim. (çok kalın kesmeyin hoş olmaz. ).
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dk pişirdim.
  • Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti döktüm.
  • 3-4 saat şerbeti çektikten sonra servis ettim. Sonuç mükemmel bir lezzet 🥰.
  • Afiyet olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder