19 Mayıs 2021 Çarşamba

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için;

  • Nane

    Yapılışı

  • Mercimekler yıkanır süzülür, düdüklü tencereye alınır.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, patates, havuç, sıvı yağ, limon suyu, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal sıcak su ilave edildikten sonra karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  • Kapağı kapatılan düdüklüde yaklaşık yüksek ateşte, düdüklünün düğünden buhar çıkana kadar pişirilir.
  • Çorbanız kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakılır.
  • Daha sonra düdüklünün kapağı açılır, pişen çorba robotta çekilir.
  • Robot yoksa süzgeçten de geçirilebilir ya da o şekilde sevenler hiç süzmeden de yapabilir.
  • Süzdükten sonra kapağı açık bir şekilde 2 dakika daha tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
  • İsteğe bağlı üzerini tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder