16 Mayıs 2021 Pazar

Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi

 

Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 3 âdet hazır yufka yaprakları
  • 2. 1 adet tavuk göğsü 
  • 3. 500 gram mantar
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 âdet sivri biber 
  • Tereyağı
  • 2. Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Değirmen karabiber
  • Değirmen Kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yufka iç kısım için:

  • Zeytinyağı ve sade soda karışımı

Börek üstü için:

  • Yumurta sarısı

Sunum için:

  • Mantarlı harç (isteğe bağlı )

Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu julyen doğrayıp sonra gelişi güzel doğrayalım.
  • Mantarları yıkayalım ve küp doğrayalım
  • Domatesin ve soğanın kabuğunu soyup küp ince ince doğrayalım.
  • Biberleri halka doğrayalım.
  • Tavayı ocağa alıp ısıtalım, ısınan tavaya tereyağını ve zeytinyağını ilave edip güzelce kızdıralım.
  • Tavuğu mantarı ve sırası ile malzemeleri Katıp soteleyip Bir derin kaba alıp tuz ve diğer tüm baharatlarını atıp güzelce karıştıralım.
  • En son tavaya alıp bir daha kendi yağında soteleyip baharatlar lezzetini ve aromasını salmasını sağlayalım.
  • Yufkaları büyük üçgen şekilde keselim içine önce sodalı karışımdan serpiştirip harçtan paylaştıralım.
  • İşlem bitinceye dek devam ediyoruz.
  • En üstlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Güzel altın sarısı rengini alınca fırından çıkaralım.
  • Ilımaya bırakıyor ve ayrıldığımız harçtan sunum tabağın ortasına yayalım üstüne böreği koyalım ve isterseniz üstüne nane dalı koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder