Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 3 âdet hazır yufka yaprakları
- 2. 1 adet tavuk göğsü
- 3. 500 gram mantar
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 âdet sivri biber
- Tereyağı
- 2. Yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen karabiber
- Değirmen Kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yufka iç kısım için:
- Zeytinyağı ve sade soda karışımı
Börek üstü için:
- Yumurta sarısı
Sunum için:
- Mantarlı harç (isteğe bağlı )
Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?
- Tavuğu julyen doğrayıp sonra gelişi güzel doğrayalım.
- Mantarları yıkayalım ve küp doğrayalım
- Domatesin ve soğanın kabuğunu soyup küp ince ince doğrayalım.
- Biberleri halka doğrayalım.
- Tavayı ocağa alıp ısıtalım, ısınan tavaya tereyağını ve zeytinyağını ilave edip güzelce kızdıralım.
- Tavuğu mantarı ve sırası ile malzemeleri Katıp soteleyip Bir derin kaba alıp tuz ve diğer tüm baharatlarını atıp güzelce karıştıralım.
- En son tavaya alıp bir daha kendi yağında soteleyip baharatlar lezzetini ve aromasını salmasını sağlayalım.
- Yufkaları büyük üçgen şekilde keselim içine önce sodalı karışımdan serpiştirip harçtan paylaştıralım.
- İşlem bitinceye dek devam ediyoruz.
- En üstlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Güzel altın sarısı rengini alınca fırından çıkaralım.
- Ilımaya bırakıyor ve ayrıldığımız harçtan sunum tabağın ortasına yayalım üstüne böreği koyalım ve isterseniz üstüne nane dalı koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder