24 Mayıs 2021 Pazartesi

Mercimekli Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 5 -6 dal taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • Kimyon,
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet limon suyu

Sosu İçin;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

    Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine mercimeğimizi alalım, üzerine suyu ekleyelim ve ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakalım.
  • Mercimeklerimiz haşlanırken bizde diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Mercimeğimiz suyunu çektikten sonra üzerine ince bulguru ekleyelim ve karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
  • Ardından tenceremizi ocaktan alalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Mercimeklerimiz dinlenirken sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyelim ve kavuralım.
  • Soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine salçalarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Suyumuzu da ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  • Dinlenen mercimeklerimizi uygun bir karıştırma kabına alalım ve hazırladığımız sosu da mercimeklerimizin üzerine ekleyelim.
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon suyunu ilave edelim, tüm malzemelerimizi karıştıralım.
  • Kıydığımız maydanoz ve soğanlarımızı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından harcımızdan elimizle parçalar alarak şekil verelim ve kıvırcık marul eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder