Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 5 -6 dal taze yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- Tuz
- Kimyon,
- Karabiber
- Pul biber
- 1 adet limon suyu
Sosu İçin;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Yapılışı
- Uygun bir tencere içerisine mercimeğimizi alalım, üzerine suyu ekleyelim ve ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakalım.
- Mercimeklerimiz haşlanırken bizde diğer malzemelerimizi hazırlayalım. Taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayalım.
- Mercimeğimiz suyunu çektikten sonra üzerine ince bulguru ekleyelim ve karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
- Ardından tenceremizi ocaktan alalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Mercimeklerimiz dinlenirken sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyelim ve kavuralım.
- Soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine salçalarımızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Suyumuzu da ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Dinlenen mercimeklerimizi uygun bir karıştırma kabına alalım ve hazırladığımız sosu da mercimeklerimizin üzerine ekleyelim.
- Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon suyunu ilave edelim, tüm malzemelerimizi karıştıralım.
- Kıydığımız maydanoz ve soğanlarımızı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Ardından harcımızdan elimizle parçalar alarak şekil verelim ve kıvırcık marul eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder