20 Mayıs 2021 Perşembe

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık tavuk suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Uygu bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağı eriyene kadar bekleyelim.
  • Ardından unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Unumuz kavrulduktan sonra salçayı ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.
  • Karıştırmaya devam ederek su ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Suyu eklerken çırpıcı ile hızlıca karıştıralım ki un ve salça topakları kalmasın.
  • Kaynamaya başlayan çorbamıza şehriyeleri ve tuzu ekleyelim. Şehriyeler pişene kadar çorbamızı ara ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun.
  • Servis esnasına isteğe bağlı kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder