Mis Kokulu Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1.2 kilo kabukları soyulmuş portakal
- 1 kilo şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Mis Kokulu Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı
- Portakalları küp küp doğrayalım.
- Üzerine şekeri ekleyelim ve karıştıralım.
- 2 saat portakalların suyunu bırakması için kapağını kapatıp bekletelim.
- Portakallar suyunu bıraktıktan sonra ocağa alalım kaynamaya başlayıncaya altını kısalım taşmaması için ara ara karıştıralım ve köpüklerini alalım.
- Kaynadıktan 10 dakika sonra limon tuzunu atalım.
- 20 dakika daha kaynattıktan sonra şerbetinden tabağa alalım ve buzdolabına koyup soğutalım.
- Soğuyunca çok akıcı değilse reçelimiz olmuştur.
- Ocağın altını kapatıp sıcakken kavanozlara koyalım. Portakal reçelimiz hazır şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder