16 Mayıs 2021 Pazar

Pişmiş Yufkadan Tavada Ispanaklı Börek Tarifi

 

Pişmiş Yufkadan Tavada Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet pişmiş yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram lor peyniri
  • 1 yemek tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Baharatlar (pul biberi, karabiberi, kekik)
  • Tuz

    Pişmiş Yufkadan Tavada Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Soğanı küp küp doğrayıp tavada kavuruyoruz.
  • Salça ekliyoruz. Biraz daha kavuruyoruz.
  • Ispanağı ekliyoruz.
  • Ispanak sününce lor peynirini ekliyoruz.
  • Tuzunu ve baharatını ekleyip soğuması için bir kaba boşaltıyoruz.
  • Böreği yapacağımız (tercihen teflon) tavayı yumuşamış tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Sütümüzün içine 1 adet yumurtayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Bir kaba ılık su doldurup katlı yufkaları ıslatıp bir bezin altında 5 dk bekletiyoruz.
  • Daha uzun süre bekletmemeliyiz. Yoksa hamur olur ve yufkalar birbirine yapışır ve katından açılmaz.
  • Yağladığımız tavaya katından açtığımız yumuşamış yufkayı kenarları tavanın dışına çıkacak şekilde yerleştiriyoruz.
  • Üzerine kepçe yardımıyla 2 kepçe sütü gezdiriyoruz.
  • Tekrar yufka alıp katından açıp 2 ye ve daha sonra 4 e bölüp parçaları tavaya yerleştiriyoruz. Yine üzerine sütü gezdiriyoruz.
  • Daha sonra arasına iç karışımımızı ekliyoruz.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip en sonunda tava dışına sarkan kısmı yufkanın içe doğru kapatıp üzerine sütü gezdiriyoruz.
  • Tavayı ocağa orta ateşte olacak şekilde alıyoruz.
  • Önce bir tarafını sonra diğer tarafını kızartıyoruz. Çevirme işlemini düz bir kapak yardımıyla yapabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder