Pişmiş Yufkadan Tavada Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet pişmiş yufka
- 500 gram ıspanak
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 150 gram lor peyniri
- 1 yemek tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Baharatlar (pul biberi, karabiberi, kekik)
- Tuz
Pişmiş Yufkadan Tavada Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- Soğanı küp küp doğrayıp tavada kavuruyoruz.
- Salça ekliyoruz. Biraz daha kavuruyoruz.
- Ispanağı ekliyoruz.
- Ispanak sününce lor peynirini ekliyoruz.
- Tuzunu ve baharatını ekleyip soğuması için bir kaba boşaltıyoruz.
- Böreği yapacağımız (tercihen teflon) tavayı yumuşamış tereyağı ile yağlıyoruz.
- Sütümüzün içine 1 adet yumurtayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Bir kaba ılık su doldurup katlı yufkaları ıslatıp bir bezin altında 5 dk bekletiyoruz.
- Daha uzun süre bekletmemeliyiz. Yoksa hamur olur ve yufkalar birbirine yapışır ve katından açılmaz.
- Yağladığımız tavaya katından açtığımız yumuşamış yufkayı kenarları tavanın dışına çıkacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Üzerine kepçe yardımıyla 2 kepçe sütü gezdiriyoruz.
- Tekrar yufka alıp katından açıp 2 ye ve daha sonra 4 e bölüp parçaları tavaya yerleştiriyoruz. Yine üzerine sütü gezdiriyoruz.
- Daha sonra arasına iç karışımımızı ekliyoruz.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip en sonunda tava dışına sarkan kısmı yufkanın içe doğru kapatıp üzerine sütü gezdiriyoruz.
- Tavayı ocağa orta ateşte olacak şekilde alıyoruz.
- Önce bir tarafını sonra diğer tarafını kızartıyoruz. Çevirme işlemini düz bir kapak yardımıyla yapabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder